Umplutura Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des. Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare. Blatul 1 Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine. La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte. Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade. Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2. Blatul 2 Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar. Separat, mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. * lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste pufosenia . Incorporati in galbenusuri, din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri. Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati. Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea. Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat. Portionati-o doar dupa ce se raceste.

Umplutura Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des. Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare. Blatul 1 Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine. La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte. Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati. Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade. Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2. Blatul 2 Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar. Separat, mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. * lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste pufosenia . Incorporati in galbenusuri, din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri. Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati. Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea. Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat. Portionati-o doar dupa ce se raceste. O prajitura de exceptie. Blatul de deasupra este super pufos, gustul merelor se simte bine, iar blatul de jos se topeste in gura.