Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit. Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte. Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia. Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora. Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca acoperite cu un servet curat. Se feliaza doar in momentul servirii. Le pastram invelite in folie alimentara. Sa aveti pofta!Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit. Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte. Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia. Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora. Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans. Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca acoperite cu un servet curat. Se feliaza doar in momentul servirii. Le pastram invelite in folie alimentara. Sa aveti pofta!