Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci.

Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae.100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii.

Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii.

Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc.

Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si a se spala bine inainte de a fi consumat.

De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.

Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.

Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.

Se consuma proaspat.