Am reusit sa pun si muraturi asortate. Eu nu folosesc cantitati fixe de legume, pun exact cate am din fiecare, mai ales ca majoritatea sunt din gradina mamei. Mi-au lipsit conopida pe care nu am achizitionat-o din cauza pretului exagerat si varza(alba, rosie).

Cum pregatesc eu muraturi asortate:Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i presa.

Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara.

De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care va colora compozitia lichida foarte frumos.

Pentru cine le doreste muraturi asortate picante se poate adauga si cate un ardei iute in fiecatre borcan.