Nu cu mult timp in urma am primit invitatia de a participa la campania nationala Imbogateste aromele toamnei! lansata de Dr. Oetker. Bineinteles ca am acceptat cu mare placere. Pe aceasta cale doresc sa le multumesc mult de tot doamnelor Liana Toma si Roxana Lupu pentru aceasta invitatie.

In perioada 20 august 31 octombrie Dr. Oetker demareaza Campania nationala Imbogateste aromele toamnei! .

Toata lumea este invitata sa prajitureasca impreuna cu cei dragi, aromand dulciurile preparate cu cele 7 esente Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lamaie si Menta.

Tu esti invitatul nostru special, intr-un concurs care se adreseaza bloggerilor si jurnalistilor.

Bloggerii/Jurnalistii care distribuie experienta prajituritului si pe contul lor de Facebook vor fi premiati primele 5 cele mai votate povesti/postari (un Share echivaleaza cu 5 Like-uri), primind un aparat pentru tarte.

Dr. Oetker Romania iti ureaza mult succes!spune mesajul lor....

Asa ca...daca va place tortul meu, va astept pe pagina mea de Facebook !Din retetarul dat de Dr Oetker, am ales sa fac acest Tort cu menta, un tort plin de savoare, racoros, numai bun pentru caldura de afara.

Am primit ingredientele necesare prepararii retetei,de la cei de la Dr Oetker si eu m-am apucat de lucru.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am batut bine cu mixerul pina s-au albit apoi am adaugat putin cate putin apa si uleiul, ca la maioneza aproape.

Faina, cacaoa si praful de copt le-am amestecat bine, apoi le-am presarat peste galbenusurile mixate, putin cate putin pina am incorporat toata faina.

Omogenizam.

Albusurile le batem cu putina sare apoi,cu grija le incorporam in blatul cu cacao.

O forma de tort cu pereti detasabili o ungem cu unt si o presaram cu faina.

In ea vom rasturna blatul de tort si il vom pune la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.

Facem proba cu scobitoarea si daca aceasta iese curata, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.

Cu smantana de gatit trimisa de Dr Oetker nu am mai lucrat pina acum, sa fac frisca din ea.

Am batut-o bine cu mixerul vreo 15 minute, dar de ingrosat...nici gand.

Totusi am incercat sa fac cum scrie in retetar si am adaugat zaharul pudra, cacaoa si esenta de menta...avea o aroma minunata dar crema mea era lichida. Totusi am pus-o 30 minute la frigider, poate se va intari. Vise !!!Am cautat prin sertarul meu plin cu condimente si alte cele necesare bucatariei si am gasit un plic cu Crema Caramel de la Dr Oetker.

Mi-am spus ca acesta trebuie sa fie salvarea cremei mele.

Si asa a fost...am adaugat in smantina crema caramel fara altceva, am mixat-o pina s-a intarit si am dat-o la rece.

Asa ca va sfatuiesc sa folositi frisca la crema, daca vreti sa faceti minunatul tort, sau o smantana pe care o cunoasteti ca se va face frisca.

Taiem blatul racit in trei foi, apoi il insiropam cu siropul facut din apa pusa la fiert cu zaharul, la care am adaugat apoi cacaoa si esenta de cafea( l-am lasat la racit bineinteles).

Pe blatul pe care l-am ales pentru tort asezam prima foaie de tort si o insiropam bine apoi punem 1/3 din crema.

Peste asezam a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si asezam 1/3 crema si deasupra asezam a treia foaie de tort pe care o insiropam. Cu crema ramasa ungem marginea si suprafata tortului.

Dupa ce este gata umplut tortul, il dam o ora la rece la frigider.

Preparam frisca asa cum scrie pe plicul cu Spuma cu gust de frisca Dr Oetker, dupa care ornam tortul cu frisca, fulgi de cacao si foi de menta.

Dam tortul gata ornat la rece pentru cateva ore.

Eu l-am lasat pina a doua zi cand l-am taiat intr-un cadru festiv. A fost ziua de nastere a maicutei mele dragi, careia i-am dedicat acest savuros tort.

Incercati sa il preparati si nu veti regreta, are un gust minunat.....!Pofta mare !