Este mancarea mea preferata din timpul toamnei o fac si o mananc cu multa placere.

Se pune apa intr-o craticioara pe aragaz, apoi se taie coaja de la vanata in dungi si apoi pe jumatate, dupa care se vor taia jumatati de rondele. Se aseaza in tava aragazului,se dau cu sare si ulei pe deasupra si se pun in cuptorul incins pana se rumenesc. Ceapa se curata se spala si se taie julien. In apa care este pusa sa fiarba pe aragaz se pune sare si apoi ceapa maruntita. Se lasa sa clocoteasca 10-15 minute si se scurge apoi in strecuratoare.

Intr-o cratita incapatoare se pune ulei nu prea mult deoarece vinetele din cuptor au absorbit uleiul si sa nu iasa prea grasa mancarea, se adauga ceapa si se lasa la calit 10 minute la foc iute. Vinetele se vor adauga peste ceapa lasand sa se caleasca impreuna .

Dupa 5 minute se pune apa fiarta peste vinete in cratita si se lasa sa fiarba se adauga si sucul de rosii. Intre timp se curata si se marunteste usturoiul si patrunjelul. Cand macarea este bine fiarta se potriveste de sare si piper si se adauga si usturoiul dar si verdeata.

Pofta buna.