Detalii Diplomat cu fructe
Ingrediente:
Pentru aluat: 6 oua,
12 linguri zahar,
6 linguri ulei,
1 lingurita praf de copt,
50 ml lapte dulce,
esenta de vanilie,
coaja rasa de lamaie,
12 linguri faina Crema diplomat: 4 oua 150-200 gr zahar 500 ml frisca esenta de lamaie sau portocala 1 plic gelatina ananas din compotDecor: Fructe,
ananas,
kiwi,
banane
Blat:Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min. CREMA DIPLOMAT Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.
Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.
Se lasa sa se raceasca.
Frisca se bate.
Gelatina se pune la inmuiat in 100 suc de fructe.
Se pune la incalzit ( sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.
Adaugam si esenta.
Se amesteca apoi jumate de frisca cu crema de ou.
In crema punem bucati mici de fructe,ananas,kiwi,banana.
Pastram jumate de frisca si pt ornat.
Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.
Taiem blatul in doua,il insiropam bine cu sosul de ananas din conserva.
Punem primul blat,crema,apoi a doua jumatate de blat. .
Se orneaza cu fructe si frisca.
Pofta buna !