Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/hrean-in-otet.htmlHreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare.

Poate ar fi fost mai bine sa folosesc blanderul, dar.. am zis ca n-o fi chiar asa rau.. Ei bine, a fost!! Dar ptr ca au fost doar 4, am scapat relativ rapid. Deci, hreanul l-am dat prin razatoare, apoi l-am presarat cu sare si l-am lasat cca 30 minute. Intre timp am pus pe foc otetul, apa si zaharul, lasand pana a inceput sa clocoteasca. Am coperit vasul si l-am lasat sa se raceasca. Cand a fost rece am pus amestecul peste hrean, si am amestecat bine. Am pus hreanul in cateva borcanase (eu am avut borcane mici de cca 50 g), sterilizate in prealabil, apasand bine-bine pentru a nu ramane goluri de aer. Am capsat borcanele si le-am depozitat in loc racoros.