Am tot cautat o reteta de savarine ce se apropie cat mai mult de retea originala, cea avand compozitia apropiata de cozonac. Mi-am adus aminte ca am o carte, Cofetaria franceza unde musai ar trebui sa o gasesc, data fiind originea franceza a acestei prajituri.

Se pun intr-un vas faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si se toarna drojdia dizolvata in mijloc. Se amesteca totul cu mixerul 1 minut.

Se adauga oul, galbenusurile, untul inmuiat si laptele cald. Se continua sa se bata pana aluatul de desprinde de poreteii vasului. ( circa 5-6 minute ).

Se acopera cu o panza si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut. Se tapeteaza formele cu unt si faina, apoi se toarna aluatul in ele. Mie mi s-a parut aluatul cam moale cand l-am amestecat cu mixerul si am mai adaugat 50 gr faina, insa nu e necesar. Se mai lasa 20 minute la crescut si se pun la cuptor.

Dupa 10 minute deja incep sa creasca. Se coc la foc moderat in jur de 50 minute, facand apoi proba cu scobitoarea.

Pentru sirop :Se fierbe apa cu zaharul si zaharul vanilat, se retrage de pe foc si se adauga romul.

Lasam la racit.

Taiem savarinele pe jumatate si le insiropam. Se aseaza jumatatile cu partea bombata pe farfurie si garnisim cu frisca si jeleul de capsuni.