Intr-o oala se pune apa la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca se pune o mana de sare,se mai lasa putin,dupa care se pun pastele si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand.

Intre timp se spala bine legumele.

Ceapa se taie solzisori, rosiile cubulete sau feliute,iar dovlecelul rondele.

Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, se pune la incins uleiul de masline impreuna cu usturoiul,Cand acesta din urma se rumeneste,se scoate si se arunca, iar in locul lui se pune ceapa si dovlecelul.

Se lasa sa se prajeasca,iar cand dovlecelul se inmoaie,se adauga rosiile.

Se mai lasa 2 minute, dupa care se pune tonul (fara ulei).

Se condimenteaza totul cu sare,piper si ardei iute uscat.

Pastele fierte se scurg de apa si se rastoarna in tigaia cu ton si legume.

Se amesteca totul si gata mancarea :) Sa aveti pofta!