Asa cum in Spania se mananca mult tapas (antreuri) asa si in Grecia se obisnuieste cu mezedes si multe dintre ele sunt fructe de mare. Azi voi posta aceasta reteta care o pot manca la nesfarsit! Din pacate nu am facut fotografii din timpul prepararii dar nu ati pierdut nimic!Fierbem caracatita intr-o oala sub presiune asa congelata cu cca 5 pahare de apa, sa fie destula ca sa nu se arda! Dn momentul in care se ridica valva de la oala( sau cand incepe sa fluiere, depinde de modelul oalei) lasam la foc mic 45 minute. Cand e gata fiarta ( puteti verifica daca e fiarta intepand cu o furculita, daca e moale e ok) o lasam in strecuratoare ca sa se raceasca ptr a o putea taia mai bine.

Intre timp curatam usturoiul si dam prin razatoare. Cand s-a racit, o curatam de pielita inchisa la culoare si o taiem bucati mici. Punem intr-un bol toate ingredientele si amestecam. Trebuie sa fie acoperita de ulei si otet ( otet puneti dupa gust, mie imi intra cam 300 ml).

Se mananca cu o salata de cartofi, sau doar cartofi fierti.

Daca nu o veti manca toata, puteti pune in borcane si bagati la congelator si scoateti doar cand si cat veti servi. se poate folosi si caracatita proaspata, dar TREBUIE sa o congelati intai cateva zile ptr a fi carnea moale! Se poate folosi si caracatita mai mica, dar e mai gustoasa cand e mai mare, cu fierberea se strange carnea si va ramane bucati foarte mici. In fotografia afisata, caracatita a fost de 3 kg.