De doua luni mi s-a facut pofta de supa de chimen . Am tras cu ochiul la ceilalti bucatarasi si cu ce-mi aminteam am preparat supica asta fenomenala . Aromata si acrisoara, plina de vitamine !!!Prajiti chimenul usor [ pentru a elibera aromele ], adugati 3-4 l apa si fierbeti .

Deci faceti un ceai cu chimenul prajit pe care-l strecurati apoi.

Curatati si spalati legumele .

Prajiti usor 1-2 min ceapa, gogosarul si usturoiul tocate marunt in ulei . Adugati faina si amestecati pana devine aurie, puneti si boiaua .

Cum s-ar zice se face un rantas, dar mai usor . Stingeti cu zeama de chimen adaugata treptat .

Sarati.

Adaugati morcovul razuit, cartofii cubulete mici si fierbeti pana legumele sunt patrunse . Adugati spre sfarsitul fieberii tijele de telina si codite de ceapa verde .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie, sare si piper .

Serviti cu crutoane de paine prajita .

Crutoanele de paine le-am uscat simplu la cuptor . Cine nu posteste le poate prepara cu unt . Este chiar indicata ca meniu dietetic in colici usoare .

In acest caz renuntati la rantas si fierbeti totul .