Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se amesteca bine, adaugam si mararul tocat marunt, amestecam totul si incepem sa facem sarmalutele. Intr-o foaie de varza punem carne (nu foarte multa) si rulam foaia, se aranjeaza la capete.

Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se toaca varza marunt cat sa acopere. Se adauga sarmalutele si bucatelele de kaizer, boabele de piper si foi de dafin, cateva fire de marar si varza tocata marunt. Se adauga 1 cana de vin si apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand apa scade se mai completeaza cu apa. Inainte cu jumatate de ora se adauga cutia de rosii decojite in blender, se mixeaza bine,se adauga cana de vin ramasa si se adauga peste sarmalute. Morcovul se taie fasii subtiri si se pune printre sarmale. Se mai lasa la foc iar cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si smantana. Se fierb in total cca 2-3 ore. Sa aveti pofta!