Varza calita cu sunca este delicioasa. Varza calita cu carne de porc se pregateste in special in perioada sarbatorilor. Pentru aceasta reteta cu varza aveti nevoie de o varza intreaga, ceapa, rosii, sunca de casa si ardei.

Varza calita cu sunca este delicioasa. Pentru aceasta reteta cu varza tocam intai varza si o frecam cu sare, tocam ceapa si ardeiul. Calim ceapa cu ardeiul, apoi ne ocupam de musafir - musafirul este sunca de casa, pe care o punem la fiert cu foaie de dafin si boabe de piper, timp in care continuam prin a cali varza, amestecind in ea, apoi ii punem capac si o lasam pana scade, apoi adaugam, marar si bors. Cat clocoteste borsul, taiam rosia felii subtiri si ardeiul fasaiute si le adaugam peste varza, apoi punem capacul si le lasam la innabusit cu capacul in cuptorul incins, pana cand rosiile s-au inmuiat si ardeii sunt translucizi. Indepartam capacul si lasam in cuptor si cand arata ca si in poza, este gata. Se mananca cu o felie de sunca fiarta cu hrean.

Varza calita cu sunca se serveste calda, eventual cu smantana si paine proaspata de casa. Reteta propusa de little-coffee