Detalii Prajitura Viva
Ingrediente:
Pentru blatul cu nuca: 3 oua,
3 lg,
nuca macinta,
2 lg faina,
1 lingurita praf de copt,
3 lg zahar,
Pentru cele 2 foi de dobos: 5 oua,
5 lg zahar,
5 lg faina,
2 lg apa,
Mai avem nevoie: 2 pungi a 100 g de biscuiti,
perinite viva 200 ml de capuccino dizolvat (in care vom inmoia putin perinitele inainte de a le pune una lnaga alta pe prajitura) Crema: 3 oua intregi,
200 g zahar pudra,
2 lingurite faina,
200 ml lapte 1 cub de margarina rama Sirop: 100 g zahar putina apa
Blatul cu nuca: Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina. Cele 2 foi de dobos: Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand. Crema: Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit. Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie. Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul. Sirop: Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca. Asamblare: Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata. Eu am picurat doar glazura deasupra. Se da la rece 4 ore dupa care se taieBlatul cu nuca: Se face un blat in ordinea urmatoare: batem albusurile, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, urmeaza nuca, la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se coace 25 minute la foc mediu in tava unsa si tapetata cu faina. Cele 2 foi de dobos: Din ingredientele mentionate se fac 2 foi care se coc pe dosul tavi (tava unsa cu unt) cate 10 minute fiecare, pe rand. Crema: Toate ingredientele (mai putin margarina) se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se da la racit. Cubul de rama se freaca putin, sa se inmoaie. Crema racita se amesteca cu cubul de rama: se adauga treptat din crema in margarina frecata. Se omogenizeaza totul bine cu mixerul. Sirop: Se pun pe foc zaharul si putina apa si se tin pana se obtine un sirop pe care il folosim ca sa stropim primul blat, cel de nuca. Asamblare: Blatul cu nuca, punem zaharul topit peste, apoi crema, pernite Viva inmoiate, crema, foaia dobos 1, crema, foaia dobos 2, glazura de ciocolata. Eu am picurat doar glazura deasupra. Se da la rece 4 ore dupa care se taie