Detalii Turta dulce
Ingrediente:
Avem nevoie de: 350 gr,
faina 150 gr,
unt 200 gr,
zahar 150 gr,
nuci macinate 1 ou condimente (cuisoare,
ienibahar,
anason,
scortisoara,
nucsoara,
ghimbir,
cardamom--1 lingurita fiecare,
sau,
mai simplu,
se poate sa folositi amestec pt,
vin fiert) 1 pliculet praf de copt 150 ml miere putina sare
In speranta ca pacalim primavara sa vina mai repede...va prezint aceasta turta dulce aromata!Am amestecat bine bine toate ingredientele intr-un bol mare, pana s-a format o bila de aluat, pe care am dat-o la rece pt. cca. 2 ore. Apoi am intinf foaia de aluat si am taiat forme, pe care le-am copt in cuptorul incins. Le-am decorat cu royal icing alb si colorat (sau, si mai simplu, in comert exista niste creioane colorate cu royal icing...ar fi mai simplu, si va mai scuteste de ceva munca in plus:).
Cu cat timpul trece mai mult, turta dulce se inmoaie si devine mai buna (e perfecta dupa cca 2 sapt., dar si imediat dupa coacere e f gustoasa, doar ceva mai crocanta) Atentie: turta dulce isi modifica putin forma la copt, datorita prafului de copt din compozitie...asa ca, daca doriti sa faceti forme mai precise, ar fi bine ca inainte sa definitivati coptul, sa mai ajustati putin turta dulce (cu formele, sau sabloane...ce aveti)Enjoy!