e excelenta ciorbita!as papa toata ziua!:D e de pe www.e-retete.roIntr-o oala punem ciolanul afumat la fiert in apa cu sare, adaugam si pastarnacul intreg. Morcovul il dam pe razatoarea mare impreuna cu telina si ceapa. Se pun la calit in ulei de masline, cu sare si boia dulce. Se adauga in oala de ciorba dupa 30 minute. Varza se da pe razatoarea mare, se freaca cu sare si se lasa la inmuiat. Se pune in oala de ciorba, se adauga leusteanul si cimbrul si 2 linguri de vegeta. Intr-o tigaie se face rantasul, se pune ulei si faina si se amesteca bine, se stinge cu bulionul si se lasa cateva minute pe foc. Punem rantasul intr-o strecuratoare pe care o scufundam in supa de varza si amestecam in rantas pana acesta se dizolva in supa. Smantana se dizolva intr-un bol cu 5 polonice de supa, amestecand dupa fiecare polonic. Turnam smantana in oala incet si amestecam in acelasi timp. Se presara mararul si lasam inca 10 minute la foc mic