Un aperitiv solicitat des de familie. Asa ca,,, trebuie sa ma conformez. Il prepar de cate ori se cere.

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, 3 oua plus un albus (pastrati un galbenus pentru crema de branza), putina sare, 3 linguri de ulei, si incepeti sa incorporati apa, amestecand cu un tel in forma de para. (se poate prepara si in blender sau cu mixerul) Incorporati apa, aproximativ 400 ml, pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire. Incepeti sa coaceti clatitele. Eu am folosit doua tigai antiaderente, pentru ca merge mult mai repede. Se unge tigaia cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat.

Pana ce prima clatita se coace pe o parte, procedati la fel cu a doua tigaie. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Am facut aproximativ 15 clatite.

Pregatiti umplutura: radeti branza intr-un castron si amestecati-o cu branza de vaci, smantana si galbenusul ramas pana obtineti o pasta. Imediat ce ati rasturnat o clatita pe platou o ungeti cu o lingura de pasta de branza. Pe urmatoarea puneti feliute de branza topita. Alternati, apoi la doua straturi de pasta de branza, un strat de branza topita, pana la sfarsit.

Peste ultima clatita, puneti untul, sa se topeasca, decorati cu branza topita, seminte de susan si mac. Dati tortul la rece cateva ore, pentru ca se va taia mai bine.

Este nemaipomenit de gustos. Merge cu o bere rece,,. sau mai multe. Mai tine cura de slabire, daca poti.