Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

Cand da in primele clocote,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie usor carnea de pasare, apoi se adauga si legumele.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Galustele se fac asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din compozitie, cu lingura trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile in ciorba. Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Pofta buna!!!