Un aperitiv foarte gustos, care se poate servi si ca fel de mancare.

Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.

Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .

Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc putin.

Adaugam jumatate de legatura de patrunjel.

Intre timp amestecam ouale cu smantana, patrunjelul ( initial am pus jumatate de legatura si mi s-a parut putin, asa ca am pus si cealalta jumatate, de aceea este impartita ), 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugam peste compozitia de ou si smantana.

Intindem aluatul si il asezam in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu ulei si faina. Il intepam cu furculita din loc in loc si-l lasam 10 minute in cuptorul preincalzit. Apoi adaugam umplutura. Presaram parmezan si din coca ramasa de la marginile taiate ornam dupa preferinta. Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute. Se scoate din forma si se poate servi calda sau rece.