Un preparat sofisticat, dar foarte rapid si usor de facut. Taiteii completeaza perfect aroma pestelui, iar culorile din farfurie sunt o adevarata simfonie. Eu am taiat una dintre bucatile de peste in doua pentru ca mi se parea prea mare. De aceea in imagini par a fi 3 bucati.

Se amesteca miso cu mierea si uleiul de susan.

Intr-un wok se incalzeste uleiul de floarea soarelui. Se adauga bucatile de somon, cu pielea in jos si se apasa usor pe toata lungimea pentru a-si pastra forma. Se prajesc pe ambele parti maxim un minut, pana devin roz. Se aseaza bucatile intr-o tava. Se unge partea fara piele a fiecarei bucati de peste cu mixul de miso, astfel incat sa fie acoperite complet. Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, unde vor sta 5 minute. Intre timp, se fierb taiteii in apa cu sare pentru 6 minute. Se scurg si se amesteca cu sucul de lime, alunele caju si o partea din ceapa verde, pastrand restul pentru decor. Se aseaza taiteii pe o farfurie, iar deasupra bucata de peste. Se orneaza cu ceapa verde si se serveste fierbinte.

Taiteii se mai pot amesteca si cu ghimbir murat si sake Se foloseste numai un ulei care are o aroma neutra. Uleiul de masline nu este recomandat Pasta miso se poate amesteca si cu sos de soia, dar eu am renuntat la el pentru ca miso este deja foarte sarata Ceapa verde se poate inlocui cu ceapa rosie sau esalota Caju se pot prajit cateva minute in tigaie la foc mediu, pentru intensificarea aromei