Fasolea bob imi place la nebunie. Are bobul mare, cu o mana de fasole indestulezi intreaga familie. Daca pui si un ciolan afumat, bine fiert, succesul este garantat.

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.

Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.

Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si concentratul.

Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o.

Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.

Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.