Detalii Compot de struguri negri
Este un compot aromat,il fac in fiecare toamna .
Strugurii sunt din via parintilor mei .
Se aleg strugurii sanatosi, se spala si se desprind de pe ciorchine.
Punem boabele in borcanele curate si sterilizate ,aproximativ pana la jumatatea borcanelor .
Fierbem apa cu zaharul pana cand se leaga siropul,la final adaugam conservantul dizolvat in putin sirop, il turnam in borcane .
Punem sub fiecare borcan un cutit cand turnam siropul fierbinte pentru a nu crapa borcanele .
Legam borcanele si le fierbem 30 de minute in prima zi,a doua zi le mai fierbem 20 de minute .
Lasam borcanele in oala in care le-am fiert pana se raceste apa si pe urma le stergem si le depozitam in camara .
Pofta buna !!!Borcanele se lasa in apa pana a doua zi si se fierb din nou . Iarna il folosesc la salata de fructe, are o culoare si un gust minunat .