buni si usori, pt cinaCartofii se curata de coaja si se cresteaza felii mai grosute, pe lungimea cartofului, dar nu pana jos,asa ca la cartofii acordeon. Se presara cu sare, piper, cimbru uscat,praf de curry si condimente, se pune ulei peste ei sau margarina taiata cubulete si se asaza in tigaie cu putin ulei, eu am pus in dry coker. Se pune si o cescuta de apa in tigaie, se acopera cu capac si se dau la cuptor, la 180 g cam 40 min.

Intre timp facem sosul:punem uleiul sa se incinga putin, amestecam cu faina si lasam cateva sec, apoi turnam tot laptele odata si invartim bine, sa nu faca cocoloase. Punem si branza topita si lasam sa se topeasca bine, adaugam apoi mararul verde, cam o lg-ita si lasam sa dea 2-3 clocote. Saram si piperam dupa gust, apoi luam de pe foc, adaugam smantana si amestecam bine.

Dupa cele 40 min scurse, scoatem tigaia si luam capacul, apoi lasam in continuare la foc inca 20 min, sa se rumeneasca cartofii deasupra. scoatem tava si radem peste cartofi telemeaua, asa fierbinti, lasam 10 min sa se racoreasca si sa se topeasca branza.

Servim cartofii calzi cu sos si muraturi, foarte bine merg cu gogosari murati.