Pastourmadopita sau mai e cunoscuta si sub numele de Pita Kaisareias, e foarte populara in Grecia, si am descoperit-o de curand, de fapt o vedeam pe la toate tavernele dar nu am indraznit sa o cer nestiind ce e exact si cum odata eram cu soacra in oras, mi-a recomandat-o, si uite asa am ajuns sa o gatesc si eu! Foarte delicioasa! Dar cred ca totusi exista o diferenta intre pastourma greceasca si cea a noastra, si anume, cea greceasca e mult mai fina transata ca si feliile carpacio si are o crusta cu foarte multe ingrediente picantice si cu influente arabesti, turcesti......iar carnea fiind de vita, si nu de porc ca a noastra.

Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta foaie de placinta, ungeti cu oul batut putin si presarati semintele se susan.

Intepati usor cu un cutit in forma pe care o veti taia si puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 45-50 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

Eu nu am avut seminte de susan si am folosit seminte de in.