Kumpir este un preparat originar din Turcia. El face parte din categoria preparatelor de strada, insa chiar si asa este delicios.

Cartofii nu se curata de coaja si se spala bine. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se aseaza fiecare cartof in folie de aluminiu, se presara sare, piper si ulei de masline si se impacheteaza folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 1 ora. Carnea de curcan se acopera cu sare si piper si se gateste la foc iute in putin ulei de masline pana prinde o culoare aurie. Intr-un mojar, se piseaza usturoiul impreuna cu putina sare. Se adauga iaurtul si se amesteca cu o lingurita. La final se adauga si chives tocat.

Cartofii se scot din cuptor si se lasa 2 minute la racit. Se desfac foliile de aluminiu pe rand si cu ajutorul unui cutit se face o incizie longitudinal pe centru, avand grija ca acesta sa nu taie si partea inferioara a cartofului. Pornind de la ambele capete, se impinge cartoful spre interior, obligandu-l astfel sa se deschida si sa formeze o adancitura in centru. Cu o furculita se sfarama centrul cartofului care va avea consistenta unui piure. Se adauga 1/2 din unt in fiecare cartof si se amesteca bine. Se adauga apoi 1/2 din branza in fiecare cartof, amestecand pentru omogenizare. Se aseaza bucati de curcan, castraveti murati si porumb in interiorul cartofului in ordinea dorita. La final, se aseaza sosul de usturoi obtinut anterior. Se consuma fierbinte impreuna cu salata.

Umpluturile pot varia in functie de preferinte.