Se pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema.

Se adauga galbenusurile, zaharul siSe pune in mixer portocala, spalata si taiata bucati si se porneste mixerul pana cand portocala devine ca o crema.

Se adauga galbenusurile, zaharul si uleiul si se mai amesteca pina ce amestecul devine omogen. Se varsa amestecul intr-un castron si se presara incet, incet faina cernuta impreuna cu praful de copt si vanilina, amestecand incet. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si se adauga compozitiei putin cite putin amestecand usor si in acelasi sens.

Se varsa amestecul intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina si se coace la 160 grade C 40 de minute.

Intr-o craticioara se amesteca zaharul cu sucul de portocale pana ce s-a topit si se unge cu aceasta glazura checul dupa ce s-a racit.

Se poate orna si cu friscaReteta Chec de portocale Valeria a fost propusa de Adriana NicoletaDiscuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete