Bineinteles ca friptura de miel nu putea lipsi de pe masa festiva!Carnea de miel se spala, se inteapa din loc in loc, iar in intepatura se pune cate o bucatica de slanina sau usturoi. Se freaca cu putina sare, piper, ierburi provencale si se pune intr-un amestec (bait) de vin, ulei de masline si zeama de la o lamaie. Cealalta lamaie se taie rondele si se aseaza peste carne. Se acopera si se lasa la rece, eventual frigider, de seara, pana dimineata. A doua zi se pune la cuptor, incalzit in prealabil, cca. 25 de minute descoperita pentru a prinde culoare, apoi se acopera si se la sa la prajit cca. 35 de minute la foc mediu, intorcandu-se din cand in cand, friptura. Spre final se adauga mix-ul de brocoli, conopida si morcov, lasindu-se inca vreo 15 minute, pana ce se gatesc legumele. Se serveste ca atare sau cu garnitura de legume, galuste de paine, piure de cartofi, salata de sezon, etc.