Cricala este un preparat pe baza de ceapa, cu ardei, rosii si condimente, calite si apoi fierte inabusit. N-as putea sa va spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o mancare care se prepara in casele ardelenesti,foarte satioasa si cu un gust si o aroma deosebite.

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.

Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.

Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.

In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.

Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.

Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.

Pofta mare sa aveti !Totul se face sub capac, legumele si carnea fierband inabusit in aburul lor si al vinului, fara nici o picatura de apa.