O placinta aromata cu un aluat fraged.

Mod de preparare umpluturaMerele le curatam de coaja si le taiem cubulete.

Le punem la calit cu zaharul,zaharul vanilat la foc mic,pana se inmoaie si se evapora lichidul.

Dupa ce tragem dupa foc,adaugam esenta de rom si scortisoara dupa gust.

Cat timp se raceste ne apucam de facut foaia.

Mod de preparare foaieLaptele,uleiul si zaharul le punem intr-un vas pe foc si le lasam sa dea in cateva clocote.

Lasam sa se racoreasca si adaugam oul,bicarbonatul stins cu otet si faina.

Trebuie sa iasa un aluat elastic,nelipicios.

Se imparte aluatul in doua parti.

Intindem prima foaie pe care o asezam in tava tapetata cu unt si faina(Dimensiunea tavii este de 28/22.).

Punem umplutura de mar si acoperim cu a doua foaie.

Dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit grade timp de 30-40 minute.

O taiem numai dupa ce s-a racit si o pudram cu zahar.