La sarmale este buna varza cu foi subtiri. Varza se spala in citeva ape caldute, daca este sarata, pentru a se desara. Atit frunzele intregi cit si cele tocate. Carnea se amesteca cu: ceapa calita putin se amesteca cu carnea ( daca este prea grasa se adauga putina apa daca este macra ulei), orezul,piper, cimbru,marar, bulion si suc de rosii. Se ia o foaie de varza in palma/tocator si se pune cite o lingurita de compozitie.

Se impacheteaza si se lasa deoparte. Se toaca frunzele de varza si se pun in oala. Asezam sarmalele si bucati de kaizer. Turnam apa, bulion,marar tocat, foi de dafin, piper boabe si putina sare deoarece are si kaizer-ul. Le punem la fiert in kukta 30 minute dupa ce au inceput sa fiarba.

Cind sunt gata se servesc cu mamaliga, smintina si ciusca.

MamaligaSe pune apa la fiert cu sare si unt/ulei. Cind incepe sa fiarba se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.

Se mai lasa sa fiarba la foc mic. Cind este gata se rastoarna pe o farfurie sau un fund de lemn. Se maninca cit este calda.