Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.

Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.

Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene coapte. Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata se ung cu peltea sau dulceata.

Se poate folosi si alta dulceata.