Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. Intr-un bol amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa ) cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender, apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat, turnand si acest amestec, uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

Carnea de ied si miel se spala doar cu apa rece, nu calda.