Este o salata by Buni, putin modificata: http://www.retete/retete/salata-de-cartofi-cu-maioneza-de-telina-si-sprot-afumat-39379.htmlM-a incantat cand am vazut la ea maioneza de telina si am zis ca neaparat trebuie incercata. Foarte buna a iesit!Curatam cartofii si telina le spalam si le punem la fiert, cartofii intregi, iar telina cubulete, in apa cu sare. As fi preferat sa fierb cartofii in coaja, dar erau jupuiti si urati.

Pieptul de pui il punem la fiert separat, tot in apa cu sare, pentru ca pe parcurs se formeaza acea spuma pe care o vom inlatura.

Cartofii nu ii lasam sa fiarba prea mult pentru a nu se sfarama, cam in 15 minute sunt gata, apoi ii scurgem si ii taiem in patru. presaram peste ei sare, rozmarin si piper si ii acoperim pana este gata si pieptul de pui pe care de asemeni il scurgem il taiem marunt si il condimentam cu piper si sare.

Tocam patrunjelul marunt si il presaram peste cartofi, apoi adaugam pieptul de pui si amestecam incet.

Curatam ceapa, o taiem solzisori, o stropim cu putin otet si sare si o lasam asa sa se odihneasca pana facem maioneza, apoi o adaugam peste cartofi, scursa.

Cand se fierbe telina, verificam cu furculita, o scoatem intr-o sita si o lasam sa se scurga si sa se raceasca apoi o trecem prin blender impreuna cu uleiul si putina sare.

Curatam grauntii de usturoi, ii trecem prin presa si ii adaugam peste telina. Scoatem din blender si amestecam cu cartofii, tocam marunt ardeiul si il punem deasupra, potrivim de sare si piper si gata salata.

Eu am servit alaturi de branza sarata, baietii au servit alaturi de friptura.

Se pot adauga dupa preferinte si masline, sau oua fierte.