Ciresele impreuna cu visinele se spala bine in multa apa rece si li se indeparteaza coditele.

Se lasa in apa rece cca 30 de min. daca vor avea viermi acestia vor iesi la suprafata.

In borcane de 250 gr (care au fost bine spalate inainte si scufundate in apa fierbinte timp de cateva minute)se pun cirese amestecate cu visine pana se umple 3/4 din borcan (se pot pune si in borcane mai mari daca aveti dar se va mari si cantitatea de zahar pt fiecare borcan).

La fiecare borcan se adauga cate 2 linguri rase de zahar, dupa care umplem fiecare borcan cu apa si inchidem bine capacul.

Pe fundul unei oale punem un prosop de bucatarie, punem apoi borcanele si adaugam apa in oala pana se umple cca 3/4 din inaltimea borcanelor.

Lasam oala pe foc mic, iar cand apa incepe sa fiarba mai lasam inca 30 de minute.

Dupa ce compotul este gata, se scot borcanele, se sterg de apa si se acopera cu o patura unde se lasa la racit pana a2a zi dupa care se depoziteaza in camara.