O prajitura de vara delicioasa...si daca i-as spune prajitura perfecta sa stiti ca nu as gresi cu nimic :), de data aceasta am ales nectarine si caise, se poate face dupa bunul plac cu piersici, zmeura, afine,...chiar si mere, pere...eu sincer as plimba-o prin toate fructele de vara.....merita probata :)Fructele se taie in bucati mici. Este ideal sa nu fie extrem de zemoase, daca este asa totusi, se pot scurge intr-o sita.

Untul moale se mixeaza 1 minut, se adauga pe rand galbenusurile, amestecam bine dupa fiecare, apoi zaharul si vanilia si se mai mixeaza pana se topeste in jur de 3 sau 4 minute.

Turnam usor laptele si coaja de lamaie, cu grija, in acest punct s-ar putea sa sara stropi.

Oprim mixerul si batem separat in alt vas albusurile spuma.

Faina se cerne si se adauga usor in compozitia de unt, oua si zahar, se mixeaza bine., urmeaza praful de sare si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se adauga jumatate din albusul batut spuma si se mixeaza in continuare.

Se opreste mixerul si cu un tel se amesteca si cealalta jumatate din albus prin invaluire.

In tava de cuptor se intinde hartia pergament.

Cu o spatula se aseaza compozitia si se niveleaza bine pana spre margine.

Adaugam fructele taiate si le presaram cu zahar vanilat.

Prajitura se coace pentru 35 sau 40 de minute si se verifica cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza.

Se serveste dupa inspiratie alaturi de o limonada delicioasa cu lamaie, menta si ghimbir. E minunata!