Din seria retetelor gatite rapid si delicioase, va mai prezint o reteteta la steamer, care a fost gata in 15. minute (fara gluma). Cu conditia sa mai aveti rabdare inca 10 minute pt. marinare:)Doar stiti cat de mult iubesc eu steamerul si cat d mult il folosesc, asa ca il pun la treaba foarte des...prin urmare, va arat si voua ce si cum mai pregatesc repede si gustos (de fapt, pestele imi place cel mai mult gatit asa, la aburi:)Si daca inca nu v-am convins sa va scoateti steamerul de la naftalina, iata si dovada!Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie).

Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala (ca si cum ar inota), se pune apa in orificiul special si se seteaza pe 15 minute.

Intre timp se pregateste sosul: se amesteca iaurtul cu menta si ghimbir ras..si cateva boabe de coriandru, pt. decor.

Dupa scurgerea timpului de stat la aburi, se scoate ata pestelui si se monteaza pe farfurie,alaturi de sos racoros de iaurt si felii de lamaie. Noua ne-a placut foarte mult!Enjoy!