1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.2. Intre timp se dizol1. Drojdia lichefiata cu o lingurita zahar si cu 100 g lapte caldut, se toarna in mijlocul fainii si se lasa la crescut 10 min.2. Intre timp se dizolva laptele praf, sarea si zaharul in apa, se incalzesc usor. Apoi se toarna peste faina si se framanta pana se omogenizeaza. La urma se adauga untul topit (eu am pus KA-ul la treaba). Rezulta un aluat neted care se lasa la dospit 45 min la loc cald, sau pana-si dubleaza volumul.3. Iaurtul si praful de budinca se amesteca si se pun la foc mic pana se ingroasa (la mine se ingrosase cam tare asa c-am adaugat si vreo 50 ml apa). Data viitoare inlocuiesc cu budinca de vanilie facuta in casa, in care in loc de lapte pun iaurt si elimin zaharul.4. Merele cubulete se amesteca cu zaharul, sarea, sucul de lamaie, apa se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie merele.

Spre final se adauga amidonul amestecat cu cele 30 g apa, si se mai fierbe pana se ingroasa. Se da deoparte si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca.5. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in bilute de 50 g si se mai lasa la odihna 10 min. Mi-au iesit 14 buc.

Fiecare biluta se intinde sub forma de dreptunghi, se unge cu putin umplutura cu iaurt, apoi cu putina umplutura cu mere (impartiti in mod egal cele doua umpluturi ca sa va ajunga pentru toate briosele).6.

Se ruleaza.

Ruloul se taie pe jumatateiar cele doua jumatati se pun una langa cealalta (cu taietura in sus) si se aseaza in tavi de muffins, in hartiute (in lipsa de hartiute ungeti bine tavile cu grasime). Se mai lasa la crescut 45 min. in tavi. Se ung cu ou batut. Eu ung, de obicei, cu galbenus amestecat cu putin lapte.7. Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 15 min, sau pana se auresc.

Pofta buna!Reteta Briose cu mere si iaurt a fost propusa de Daneza13 pe forum reteteAlte retete cu mere gasiti aici:Prajitura cu mere Foietaj cu mere,Prajitura cu mere Carmen