Detalii Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver
Am vazut intr-o seara o emisiune in care Jamie Oliver pregatea aceasta reteta, atunci am zis ca trebuie sa incerc, parea delicos . Intr-adevar asa a si fost .
El ii spunea cumva acestui fel de mancare, dar am uitat denumirea retetei, asa ca ......
Sfecla rosie coapta:- spalam bucatile de sfecla bine, si le punem in folie de aluminiu la cuptor sau in jar(asa a facut-o Jamie) pana cand se coace (o verificam :daca intra furculita atunci e oke) .-cand este coapta, o scoatem din cuptor si o decojim . Merge foarte usor coaja .-o taiem in bucati, punem putina sare, piper, ulei de masline si verdeata tocata grosier.
Carnea:- asa cum face bucatarul nostru : pe o tabla de lemn pune sare si piper si da carnea prin ea, apoi intr-o tigaie incinsa o pune la prajit pentru cateva minute ( durata de prajire depinde de felul de carne )Sosul:-branza de vaci o maruntim bine cu o furculita, adaugam smantana, sare, zeama de la o lamaie si coaja rasa, verdeata, ulei de masline (cam 2 linguri) si amestecam bine.
Asamblam totul si servim ....cu pofta .