Merge tare bine cu un pahar cu lapte cald :) normal aceasta prajitura a trebuit sa iasa altfel,dar cum nu am avut masina de macinat fin macul,trebuia sa iasa crema mai consistenta, a iesit mai subtire,dar a iesit buna si asa :)Amesteci drojdia cu 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar si le lasi 30 minute sa dospeasca.

In acest timp,topesti 1/2 din cantitatea de margarina in 100 ml lapte,o iei de pe foc,adaugi 2 lingurite de zahar,un praf de sare si,dupa ce s-a racit,oul.

Amesteci apoi faina cu maiaua si compozitia cu margarina,framanti si lasi aluatul sa creasca o jumatate de ora.

In acest timp,fierbi laptele ramas cu macul macinat(eu nu l-am macinat,dar iese mai bine cu el macinat),se adauga si smantana,amestecand mereu si cand s-a legat o dai deoparte si o lasi sa se raceasca.

Freci apoi amidonul cu 1 lingura de apa,galbenusul,zaharul si margarina ramase,adaugi compozitia in crema de mac si amesteci.

Speli apoi prunele,le scoti samburii si le lasi deoparte.

Intinzi aluatul dospit intr-o tava unsa cu unt si cu foaie de copt,presari putin gris sau pesmet,intinzi crema de mac si pui jumatatile de prune.

Dai prajitura la cuptor la foc potrivit ptr aproximativ 40 de minute.