Ei si acum o dulceata la cererea Zmeului Mijlociu, crezand ca nu se poate face si ma incuie;) Sincer cel mai mult mi-a placut varianta Mitinitei http://www.retete/retete/dulceata-de-zmeura-24506.html, rapid si gustos. Da, da, stiu nu dati cu pietre, dar pentru fructele astea fragile e bine venit Gelfix-ul de la Dr. Oetker;)Zmeurica se trece rapid sub un jet de apa rece, ntr-o strecuratoare, apoi se lasa sa se scruga bine cca. 10 minute. Intre timp zaharul se amesteca cu praful Gelfix 3:1 de la Dr Oetker. Fructele scurse de apa se aseaza intr-un vas de ionx cu fundul gros, se adauga amestecul de zahar si se roteste oala, astfel incat sa se ingolbeze amestecul de zahar in fructe. Apoi se pune la fiert, la foc moderat, iar cand se ajunge la punctul de fierbere, se roteste vasul intr-una cca. 3 minute ca sa nu se prinda dulceata. Se spumeaza la nevoie, nu a fost cazul la acest gen de dulceata ;) Dup cele 3 minute, se ia de pe foc si se toarna in borcane sterilizate, se capacesc. Borcanele se pot rasturna alternativ, al interval de 5-10 minute, pana cand se racesc, astfel se asigura o distributie uniforma a fructelor in borcan. Spor la treaba si pofta buna!daca dulceata nu se incheaga se poate adauga un plic de sare de lamaie Dr Oetker, se amesteca usor apoi se mai lasa la fiert cca. 2 minute.