Dragilor, va marturisesc cu mana pe inima ca-mi plac la nebunie muraturile, iar castravetii sunt favoritii mei. Dupa nenumarate retete incercate si tot dupa atatea dezamagiri am zis ca nu mai pun in veci, dar intamplarea a facut ca in vara aceasta sa gasesc reteta perfecta la tusa-mea. Au iesit exact ca cei cumparati din magazin. Pur si simplu perfecti. Reteta am modificat-o putin ca sa fie pe gustul nostru: la cantitatea de zahar si la timpul de fierbere - in reteta dansei cantitatea de zahar fiind de 3 lg/borcan de 800g, iar timpul de fierbere 20-25 min, ceea ce mi-a parut prea mult...1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g).2. Spalam castravetii in mai multe ape.3. Curatam ceapa si morcovul.4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem: - castraveti - 2-3 cepusoare - 1-2 morcovi taiati rondele sau pe lungime - 1 lg de mustar boabe - 5-10 boabe de piper - 4 linguri de otet - 1 lg cu varf si inca 1/2 de lg zahar tos - 1 lg rasa sare pentru muraturi - apa cat cuprinde - cotoare/flori de marar5. Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare, pe fundul si marginile careia punem prosoape. Punem apa peste borcane, avand grija ca nivelul acesteia sa fie mai jos (1-2 cm) de marginea capacului. Punem oala pe foc potrivit, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam 10-15 min.6. Scoatem borcanele fierbinti si le acoperim cu niste prosoape si paturi pana a doua zi. Dupa aceasta operatiune le punem in beci/camara. Nota! Puteti adapta cantitatea de zahar in functie de gustul vostru.