Duminica trecuta cand am fost la cules de porumb,am adunat si cateva piersici din gradina,sunt aromate,parfumate,o nebunie.

Azi le-a venit randul sa le fac gem,dar m-am gandit eu sa le aduc niste vecine sa nu se plictisessca singure,asa ca le-am adus niste prune vinete si le-am pus la o sueta.

Ce a iesit vedeti si voi......

Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.

Prunele le-am oparit si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.

Fructele le-am pus intr-un tuci,le-am amestecat cu 1 kg de zahar .

Am pus tuciul pe foc,focul mic si au fiert cca 8 ore,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.

Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu gem,am pus capacele si le-am bagat la cuptor,care a fost incins inainte.

Vor sta pana maine dimineata in cuptor,ca apoi sa le depozitez in camara.

Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g,mai iesea unul dat mi-a facut pofta Crisulina cu niste cornuri si am zis sa fac si eu si sa testez gemul.....delicios si aromat,n-ai ce sa faci mai mult,a facut mama natura suficient...