Va amintiti cartofi aceia copti si umpluti care se vand pe la diferite fast-food-uri la preturi exorbitante? Eu am dorit sa fac acesti cartofi la mine acasa si sa ma bucur de ei alaturi de familia mea fara a plati un pret mult prea piperat pentru produsul in sine si totodata avand si siguranta ca i-am gatit corespunzator si ca nu introducem in organism aditivi si alimente nocive. Sunt foarte usor de facut si ne lasa mana libera sa fim cat de creativi dorim fiecare :)Ca sa facem cartofi umpluti o sa avem nevoie de niste cartofi destul de mari.

Am spalat bine pe coaja sub un jet de apa, apoi am pregatit doua tavi de cozonac pe care le-am uns cu ulei. Inainte de a aseza cartofii in tavi, i-am uns si pe ei bine de tot cu ulei si am dat cele doua tavi la cuptor pentru o ora, la foc mic. In acest timp ne putem pregati compozitia pentru umplutura. Eu am ales sa umplu cartofii mei copti cu dovlecel, ardei capia care imi place foarte mult si sunca de curcan afumata. Am taiat dovlecelul felii subtiri si apoi cubulete, ardeiul capia l-am taiat fasii subtiri si apoi cubulete, iar cu sunculita afumata de curcan am procedat la fel.

Dupa ce cartofii s-au rumenit bine pe toate partile, am scos cele doua tavi si am lasat totul la racit cam un sfert de ora. Apoi cu un cutit si folosindu-ma de o furculita am decupat in suprafata fiecarui cartof o fasie in forma oblica, de aproximativ 2 cm in diametru. Cu lingura am scos apoi partea pe care o decupasem si am scobit cartofii in interior atat cat am considerat de mult. Indicat este sa nu scobiti prea mult ca sa nu rupeti coaja si sa va mai ramana si cartof de mancat.

Ca sa umplu cartofii copti am asezat umplutura pe straturi astfel: intai am asezat un strat de sunculita de curcan, apoi unul de dovlecel peste care am presarat condimente, urmatorul strat a fost de ardei capia si inca unul de sunculita. Deasupra, ca un fel de dop, am asezat niste felii de cascaval afumat si am mai dat totul la cuptor aproximativ 15 minute. Ne uitam cand se topeste cascavalul ca sa stim cand sunt gata. Cand s-a topit cascavalul, am scos tavile de la cuptor. Vom observa ca umplutura se va lasa putin in interior si va lasa o mica adancitura in cartof. In aceasta adancitura am asezat cate doua lingurite de smantana foarte groasa, iar pe deasupra am presarat patrunjel proaspat taiat fin