Se pregateste siropul din ingredientele mentionate si se lasa sa se raceasca; Se pune laptele peste gelatina si se lasa cca 10 min; Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bate iar, apoi se pun galbenusurile. Se adauga si gelatina cu laptele si se pune totul intr-un vas pe abur. Se amesteca mereu, pana cand compozitia are consistenta unei smantani groase. Crema obtinuta se lasa sa se raceasca. Pana cand se raceste crema, se pregateste forma in care se va pune tortul. Se imbraca o forma de chec/cozonac cu celofan. Eu am imbracat-o cu folie de aluminiu. Se aseaza piscoturile pe fundul formei si de jur imprefurul ei, dupa ce in prealabil au fost muiate usor in sirop. 500nml frisca se bat bine. Se adauga treptat crema mascarpone, dupa care se pune si crema cu gelatina, amestecand pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se pun fructele confiate - eu le-am taiat feliute. Se toarna crema in tava cu piscoturi si se lasa cel putin 2 ore la rece( eu am lasat de seara pana dimineata) Cand s-a intarit crema se rastoarna tortul pe o tava dreptunghiulara. Se inlatura folia. Se bat si cele 500 ml de frisca ramase - cu intaritor pt. frisca - si se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.

Se pregateste siropul din ingredientele mentionate si se lasa sa se raceasca; Se pune laptele peste gelatina si se lasa cca 10 min; Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bate iar, apoi se pun galbenusurile. Se adauga si gelatina cu laptele si se pune totul intr-un vas pe abur. Se amesteca mereu, pana cand compozitia are consistenta unei smantani groase. Crema obtinuta se lasa sa se raceasca. Pana cand se raceste crema, se pregateste forma in care se va pune tortul. Se imbraca o forma de chec/cozonac cu celofan. Eu am imbracat-o cu folie de aluminiu. Se aseaza piscoturile pe fundul formei si de jur imprefurul ei, dupa ce in prealabil au fost muiate usor in sirop. 500nml frisca se bat bine. Se adauga treptat crema mascarpone, dupa care se pune si crema cu gelatina, amestecand pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se pun fructele confiate - eu le-am taiat feliute. Se toarna crema in tava cu piscoturi si se lasa cel putin 2 ore la rece( eu am lasat de seara pana dimineata) Cand s-a intarit crema se rastoarna tortul pe o tava dreptunghiulara. Se inlatura folia. Se bat si cele 500 ml de frisca ramase - cu intaritor pt. frisca - si se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata. 1. Pentru durata timpului de preparare trebuie luat in calcul si timpul necesar intaririi cremei. 2. Crema rezultata din acese cantiati este suficienta pentru 2 torturi. Pentru 2 torturi mai trebuie o punga de piscoturi piscoturi si inca 500ml frisca.