Chiftelutele imi plac atit de mult...in orice combinatie :)Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor.

Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.

Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat,cartofii,sare si piper dupa gust.

Amestecam totul bine.

Compozitia obtinuta o dam la frigider circa 30 minute.

Intre timp spalam si tocam ceapa.

Ardeiul il spalam si il taiem cubulete.

Ptrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Intr-o tigaie punem ulei si calim ardeiul.

Cand e aproape gata punem ceapa si sucul de rosii.

Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sucul a scazut.

Luam compozitia de chiftele,facem bilute,le presam usor cu mana,le dam prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos .

Intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei asezam chiftelutele si deasupra punem sosul.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute.

Se scot,se presara patrunjel tocat si se servesc calde.

Daca sucul de rosii e mai acrisor,adaugati putin zahar.