Carnea de vita o spalam cu apa rece si cu un prosop de hartie o tamponam pentru a elimina surplusul de apa .

Asezam carnea pe un platou si o condimentam pe ambele parti cu sare si piper.

Ceapa o curatam de coaja si o taiem felii subtiri.

Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei si punem pe aragaz la o temperatura ridicata pana se incinge uleiul.

Punem ceapa la prajit in acest ulei incins pana devine maroniu deschis,dupa care o scoatem cu o paleta intr-un castronel si o pastram calda in cuptor la o temperatura de 70 .

In tigaia unde am prajit ceapa punem celelalte doua linguri de ulei si cand uleiul este incins prajim carnea pe fiecare parte cate 2 minute dupa care oprim focul de la aragaz si punem pe tigaie un capac si lasam 2 minute .

Ceapa din castronel, pastrata calda la cuptor, o punem peste carnea prajita din farfurie.

Se poate servi cu,cartofi gratin sau cu cartofi caliti cu ceapa.

Mod de preparare cartofi gratin: Spalam cartofii,ii curatam de coaja,ii taiem felii groase de 5 mm.

Ceapa,cartofii,,sarea,piperul si magheranul le amestecam.

Usturoiul curatat de coaja il taiem foarte marunt si il frecam bine cu untura.

Cu aceasta compozitie ungem o tava din metal(de preferat inox) in care punem cartofii amestecati cu cele sus mentionate.

Deasupra turnam smantana proaspata.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 220 ,aproximativ 45 de minute, dupa care indepartam folia de aluminiu,presaram deasupra peste cartofi,patrunjelul taiat marunt si lasam inca 45 de minute la o temperatura de 180 .

Dupa care se pot servi.

Acesti cartofi se pot servi cu orice fel de preparat din carne, chiar si cu peste prajit sau la gratar.