Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta. Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa. Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta. Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi) Se continua pana se termina dovleceii. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca.

Se rad dovleceii de coaja, se taie rondele groase de cca 1 cm si se presara cu sare - ca in imaginea precedenta. Se lasa aproximativ 10 minute, timp in care din usturoiul zdrobit, sare si 2 linguri de ulei se pregateste un mujdei in care se adauga 2 linguri de otet si 250ml apa. Se storc in mana feliile de dovlecei, se dau prin faina Se prajesc in uleiul incins. Se scot pe harti absorbanta. Dupa care se aseaza in castron un rand de dovlecei, se presara cu mararul tocat fin si se acopera cu mujdei (cat sunt calzi) Se continua pana se termina dovleceii. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca. O mare cantitate de mujdei va fi absorbita de faina dovleceilor. Se servesc reci, ca fel principal de mancare sau ca garnitura pentru friptura