Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.

Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita.

Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa cat sa se moaie.

Se lasa sa se raceasca putin si impreuna cu ghebele si morcovii se dau prin masina de tocat carne sau la robot.

Se pun toate intr-o oala care se poate baga la cuptor, se adauga restul de ulei, pasta de tomate, se asezoneaza cu sare, piper boabe si foi de dafin. Se amesteca bine si se da la cuptor aproximativ 2 ore 30 minute amestecand din cand in cand.

Se pune fierbinte in borcane de sticla care se sigileaza bine. Acestea se aseaza in tava de cuptor distantate, sa nu atinga intre ele, cu putina apa.

Se lasa sa fiarba 40-45 minute.

Cand sunt gata se lasa in cuptor o ora sa se racoresca putin dupa care se scot si se invelesc cu o patura pana se racesc bine.

Depozitam intr un loc rece si uscat.