O reteta pe care a gasit-o mama insa nu stiu exact de unde a luat-o pentru ca nici ea nu mai tine minte. Pur si simplu a gasit-o, a scanat-o si a pus-o in cartea cu retete. Oricum fursecurile sunt foarte delicioase si au o textura aparte :)Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.

Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.

Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.

Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in. Dupa cum am spus, eu nu am avut faina dar puteti macina voi foarte fin fulgii de grau si semintele de in.

Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).

Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.

Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.

Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.

Luati cate putin aluat in maini si formati biscuitii in orice forma va place.

Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.

Lasati sa se racoreasca.

Apoi le scoateti de pe tava si savurati... :)Va sfatuiesc sa nu folositi doar seminte de floarea soarelui. Amestecati-le cu tot felul de nuci, migdale, alune etc. Daca puneti nuci ar fi mai bine sa le decojiti altfel fursecurile vor avea un gust amarui din cauza cojii de nuca. Eu am renuntat la nuca si am pus doar seminte de floarea soarelui, de in, migdale si alune caju. Puteti sa puneti si niste stafide sau alte fructe uscate deasupra.